Лидер екстремне шиптарске партије «Самоопредељење», Албин Курти, експресно је одлетео у седиште Европске уније како би са Федериком Могерини разговарао о » потреби промене политичког курса Косова и начина управљања Косовом». Том приликом представници Европске комисије и Европског парламента изјавили су да ће признати демократску владу која има већину у парламенту.

ЕУ се послужује истог рецепта као у случају Македоније. Заев је након посете Бриселу одмах добио широм отворена врата и формирао прозападну Владу. Могуће је очекивати да ће и Курти након повратка у Приштину одмах сести за сто са Рамушом Харадинајем и формирати отворено антисрпску сепаратистичку коалицију, у којој ће Српска листа имати само номиналну улогу.

То и јесте циљ Брисела и Вашингтона — неутралисати српски фактор на КиМ како би се до краја одустало од оснивања ЗСО и што брже у живот спровео план о формирању «војске Косова».

ЕУ форсира осовину Курти — Харадинај и тиме даје подршку политици етничког чишћења и погрома над српским народом.

Брисел је показао да му није мар за мир и стабилност у региону већ се сврстао на страну оних који тај мир угрожавају својим иредентистичким захтевима и покушајима насилног прекрајања граница на Балкану.

Као пудлица НАТО пакта ЕУ подупире екстремизам, даје легитимитет стварању «Велике Албаније» и гура регион у нову еру ескалације напетости, све то са циљем слабљења руског утицаја на Балкану.

ДАНИЈЕЛ ИГРЕЦ

Тагови: ; ; ; ;