Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

20:04

 

Данас око 16:30 након артиљеријског напада украјинске снаге су кренуле у офанзиву на насеље Васиљевка недалеко од Јасиновате. Војска ДНР одбила је напад а украјинске снаге су биле принуђене да се повуку уз губитке од једног погинулог и 5 рањених војника.

Данас око 13:40 украјинске снаге отварале су ватру на насеље Спартак између Доњецка и Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 31 пут напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 14 насељених места ДНР.

 

13:22

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана девет пута напале позиције Народне милиције у подручју Стаханова и насеља Сокољники, Марјевка, Хорошое, Калиново, Желобок и Логвиново.

Синоћ око 20:00 украјинске снаге отвориле су ватру на насеље Александровка западно од Доњецка. Током напада оштећена је једна кућа.

Тагови: ; ;