Пише Пол Крејг Робертс

21 јуна је уреднички одбор Вашингтон поста позвао на додатне санкције и притисак на Русију. Довољна је једна секунда размишљања да се схвати колико је овај савет лош. Оркестрирана демонизација Русије и њеног Председнка је почела крајем лета 2013 године када су британски Парламент и руска дипломатија блокирали планирану инвазију на Сирију неоконзервативног Обаминог режима.

Морао се направити пример са Русијом пре него што друге земље почну да се супротстављају Вашингтону. Док су Руси били усредсређени на Олимпијске игре у Сочију, Вашингтон је организовао удар у Украјини, заменивши изабрану демократску Владу бандом неонацистичких разбојника чији су се преци борили за Хитлера у Другом светском рату. Вашингтон је тврдио да је довео демократију у Украјину постављајући неонацистичке разбојнике да управљају Владом. Разбојници Вашингтона су одмах започели насилне нападе на руско становништво у Украјини. Совјетски ратни споменици су уништени. Руски језик је проглашен забрањеним за службену употребу.

Одмах су почели спаратистички покрети у руским деловима Украјине које су совјетски лидери административно прикључили Украјини. Крим, руска покрајина од 1700 године, је великом већином гласао да се одвоји од Украјине и затражили су да се поново сједине са Русијом. Исто се догодило и у Луганској и Доњецкој области. Ове независне акције су Вашингтон и продани медији представили као “руску инвазију“. Упркос свим чињеницама које указују на супротно, ово погрешно представљање се наставља и данас. У америчкој спољној политици чињенице нису део анализе.

Најважнија чињеница коју су превидели Вашингтон пост и русофобни чланови америчке Влада је да је чин лудила тражити више казни и повећати притисак на земљу са моћном војном и стратешком нуклеарном способношћу чија су војна висока команда и Влада већ закључиле да Вашингтон припрема изненадни нуклеарни напад.

Да ли уредници Вашингтон поста покушавају да доведу до нукларног армагедона? Да има икакве интелигенције у Вашингтон посту, те новине би ургирале да Председник Трамп одмах позове Председника Путина и разувери га и организује неопходне састанке како би се умирила ова ситуација. Уместо тога, потпуно глупи уредници позивају на акцију која може само да подигне ниво тензије. Требало би да буде очигледно, чак и моронима из Вашингтон поста, да Русија неће само седети и чекати на напад Вашингтона.

Путин је издао многа упозорења о растућој претњи Запада за руску безбедност. Рекао је да Русија никада више неће ратовати на својој територији. Он је рекао да је лекција коју је научио да ако је борба неизбежна, удари први. Такође је рекао да то што нико не чује његова упозорења чини ову ситуацију још опаснијом.

Шта објашњава глувоћу Запада? Оговор су ароганција и охолост.

Како продани медији нису способни да разумеју, ја ћу урадити тај посао уместо њих. Ја позивам на директан састанак Трампа и Путина у Рејкјавику. Хладни рат 2, који су започели Клинтон, Џорџ Буш и Обама, мора бити завршен сада.

Дакле, где је Председник Трамп? Зашто председник САД-а није у стању да одговори на изазов? Зашто он није човек какав је био Роналд Реган? Да ли је, како је то Дејвид Стокман рекао, Трамп неспособан за било шта друго осим да твитује?

Зашто Председник Трамп није одавно наредио да се све пресретнуте информације о руским причама сакупе, декласификују и објаве? Зашто Трамп није покренуо кривично гоњење против Џона Бренана, Сузан Рајс, Комија и остатка екипе која покушава да га уништи? Зашто се Трамп сам разоружао са администрацијом коју су изабрали русофоби и Израел?

Као што пише Дејвид Стокман, Трамп је на мети паралелне државе/демократа/неоконзервативаца/мејнстрим медија и нема шансе за опстанак без агресивне офанзиве против оних који раде на његовом уништењу.

Али, не постоји Трампова офанзива, јер овај човек нема појма о томе шта ради у Белој кући а саветује га гласна група аматера и неспособњаковића. Дакле, он нема акциони план осим да импулсивно посегне за својим налогом на твитеру.

Наш Председник твитује док њега и саму земљу гурају ка уништењу.

Ката

 

 

 

 

 

Извор webtribune.rs

Тагови: ; ; ; ;