Пут у ЕУ води преко Хрватске: Како је Курти постао Чеда

Лидер „Самоопредељења“ Висар Имери и кандидат за премијера Аљбин Курти налазе се у посети Бриселу током које су се срели са представницима Европске комисије и Европског парламента и обећали јачање „регионалне сарадње“, преносе приштински медији.

Наводи се да су се првог дана боравка Имери и Курти састали са хрватским европослаником Тонином Пицулом и представницима високе представнице за спољну политику и безбедност ЕУ Федерике Могерини.

„Током састанака вођени су разговори о формирању нове владе на Косову и потреби промене политичког курса Косова и начина управљања Косовом, економског развоја који резултира запошљавањем, владавине права које се бори против криминала и корупције, социјалне политике, чији је циљ смањење неравноправности“, стоји у саопштењу „Самоопредељења“.

У њему се тврди да су „представници Европске комисије и Европског парламента изјавили да ће признати демократску владу која има већину у парламенту“.

„Самоопредељење“ је саопштило да су његови представници навели да ће „појачати сарадњу у смеру интеграције у ЕУ и регионалне сарадње на основу добросуседских односа и реципроцитета“.

Спутник