Председник Русије Владимир Путин је у Кремљу приредио велики пријем за 700 најбољих дипломаца војних и полицијске академије. Столови су били постављени у три “историјске дворане” Великог Кремаљског дворца. Александровској, Георгијевској и Андрејевској.

“Симболично је што смо се окупили у овим историјским и парадним дворанама које су упиле дух херојске војне прошлости наше Отаџбине. У биткама код Полтаве и на Бородинском пољу, на ратиштима Првог светског рата и Великог Отаџбинског рата, наше војсковође, официри и војници су себи обезбедили непролазну славу, показавши не само своју ратну вештину, него и снагу духа, части и благородности”, рекао је врховни командант Путин.

Осврнувши се на међународну ситуацију, он је рекао да је Русија присиљена да непрекидно усавршава своје Оружане снаге.

“Само савремене, моћне и мобилне Оружане снаге су у стању да обезбеде суверенитет и територијалну целовитост наше земље, да заштите нас и наше савезнике од сваког потенцијалног агресора. Од притиска и уцена оних којима се не свиђа моћна, независна и суверена Русија”.

“И даље ћемо повећавати борбени потенцијал армије и ратне морнарице. На бази дугорочних планова. Обезбедићемо избалансирани, системски рад над развојем свих видова и родова војске и подизати квалитет и интензивност војне обуке”.

Подижући чашу са вином, руски лидер је најбољим дипломцима и гостима наздравио речима: “За нашу велику Отаџбину!”

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;