Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са посланицима Државне Думе Руске Федерације Сергејом Железњаком и професором Универзитета Ломоносов из Москве Олгом Зиновјевом указао на то да је Србија, као независна и војно неутрална земља, за спољнополитички приоритет изабрала евроинтеграције, али да то неће нити сме да поремети односе са Русијом.

Он је истакао да је за односе Србије и Русије важно да одржавају континуирани дијалог на свим нивоима, који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит.

Председник Србије је захвалио на принципијелној подршци Русије кад је реч о Косову и Метохији, посебно у међународним организацијама.

Он је указао и на то да је Србија, као независна и војно неутрална земља, за спољнополитички приоритет изабрала евроинтеграције, али да то не сме и неће да поремети добре односе са Русијом. Констатовано је и то да су добри политички односи основа унапређења економске сарадње двеју земаља, за шта постоје велике, а недовољно коришћене могућности.

Председник Србије захвалио је на томе што је Русија на прошлонедељном свечаном пријему поводом инаугурације имала делегацију на високом нивоу, што сведочи о значају који руски државни врх придаје односима са званичним Београдом.

Током разговора о регионалним и међународним питањима истакнут је значај одговорне политике коју Србија води на Западном Балкану ради одржавања мира и стабилности и подстицања сарадње.

ВЕСТИОНЛИНЕ/ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ;