Посланици Демократског фронта су провели ноћ у Парламенту и поручили да неће дозволити хапшење председника Покрета за промјене Небојше Медојевића. Они ће остати у Скупштини Црне Горе све док врховни државни тужилац не донесе обавезујућу препоруку о томе да неће бити привођења Медојевића.

Посланици владајуће коалиције су са 42 гласа за, на захтев специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, укинули имунитет Медојевићу. Захтјев за укидање имунитета је поднео СДТ како би се одобрило покретање кривичног поступка против Медојевића због сумње за наводно прање новца.

Челници Демократског фронта су претходно поручили како је укидање имунитета Медојевићу увод у његово хапшење и да је то црвена линија преко које неће прећи.

Лидер НОВЕ Андрија Мандић је поновио да је Црна Гора, због тог захтева Специјалног државног тужиоца, на ивици грађанског рата.

«Нијесмо наивна организација кад нас неко угрожава, а сад смо врло угрожени», рекао је Мандић и замолио посланике владајуће коалиције да се, како је додао, не играју са грађанским миром у земљи.

Претходно је посланик Предраг Булатовић рекао да посланици ДФ остају у Скупштини, док Врховни државни тужилац Ивица Станковић не донесе меру којом ће суспендовати одређивање притвора Медојевићу. Медојевић је поновио да у његовом случају нема кривичног дела, те поручио да је Катнић обмануо посланике.

«Обмануо, јер новац није стечен на нелегалан начин. Тужилац није дао ни један доказ, чак ни индицију да је новац неегално стечен. Осумњичени грађанин БиХ је грађевински радник, није ни тајкун, ни криминалац, ни шверцер. Зато је овдје требао да буде Катнић, да каже да је због личних мотива, због мржње поступио непрофесионално и необјективно, и да је злоупотребио државну позицију да се освети једном посланику», рекао је Медојевић, додајући да Катнић треба да буде смењен.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;