Специјално државно тужилаштво негирало је тврдње саопштене током јучерашњег заседања Скупштине Црне Горе да су у случају посланика Небојше Медојевића примењиване мере тајног надзора.

„Нетачно тумачећи Захтев за одобрење да се против посланика Скупштине Црне Горе може покренути кривични поступак и одредити притвор, посланици Александар Дамјановић и Небојша Медојевић су саопштили да се посланици прислушкују, што није тачно“, каже се у реаговању које преносе црногорски портали.

Наводи се да Специјално државно тужилаштво од формирања није применило мере тајног надзора ни према једном посланику, судији, тужиоцу, адвокату.

„У конкретном случају мере тајног надзора примењиване су према другом лицу, осумњиченом у овом предмету, а са којим је комуницирао посланик Медојевић, што јасно произилази из Захтева који је достављен Скупштини“, каже се у реаговању Специјалног тужилаштва.

Истиче се да су током скупштинског заседања изнете и друге нетачне тврдње, попут наводног цитирања Главног специјалног тужиоца „да ће везати или спутати Медојевића”.

„Главни специјални тужилац јавно позива Медојевића и било кога другог, ко износи сличне тврдње, да саопште пред ким је и кад Главни специјални тужилац нешто слично изјавио“, каже се у реаговању.

ИНС4

Тагови: ; ;