Делегациjа радикалног покрета Самоопредељење, у коjоj jе био и кандидат за премиjера Aљбин Kурти, представила jе европском комесару за проширење и суседство Jоханесу Хану своj програм владе у коjем стоjи да таj покрет ниjе против диjалога Београда и Приштине, већ jе против диjалога без принципа, пренели су приштински медиjи.
«Mи смо против асиметричног диjалога, у коjи jе толико уложено у последњих шест година и коjи jе донео маало резултата, а доста штете», рекао jе Kурти.

Курти је рекао да Косово треба да одржи дијалог Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније, пренели су медији.

«Обавестили смо званичнике у Бриселу да ћемо одмах почети дијалог са косовским Србима. Такође би требало да покренемо дијалог са Европском унијом у вези са преговорима с Србијом… Ми нисмо против дијалога, већ против дијалога без принципа. Ми смо против асиметричног дијалога, у који је толико уложено у последњих шест година, а који је донио мање резултата и доста штете», навео је Курти.

Курти је, како се наводи, такође рекао да за споразум о демаркацији са Црном Гором, Самоопредељење не криви Подгорицу, него одлазећу косовску владу јер је «граница промењена», не прецизирајући притом на шта тачно мисли.

Косовски медији, међутим, нису пренели шта је о ставовима Самоопредељења рекао комесар Хан.

Делегацију Самоопредељења у Бриселу су предводили лидер тог покрета Висар Имери, а присутан је био и Шпенд Ахмети.

РТС

Тагови: ; ;