Русија ће у наредних неколико година на тржишту цивилних али и војних ваздухоплова конкурисати са новим типом летелице – вишенаменским хеликоптером Ка-62.

Прототип ОП-1 на свом првом лету 25. маја / Фото: Руски Хеликоптери

Иако се прототип са ознаком ОП-1 винуо у небо још 28. априла 2016, када је извршено само лебдење уз многобројна нагињања и окретања због провере стабилности и управљивости хеликоптера, први прави лет уз хоризонтално кретање извршен је тек 25. маја ове године.

Посада коју су чинили опитни пилоти компаније Камов полетела је са фабричког аеродрома у Арсенијеву који се налази поред погона компаније Прогрес, лет у кругу је трајао само око 15 минута, на висини од 300 метара са максималном брзином од 110 км/х. Приликом лета проверен је рад мотора, авионике и агрегата а саопштено је да су сви тестови прошли успешно.

Развој Ка-62 траје већ веома дуго. У садашњем облику његово конструисање је започело 2011. године са планом да се први лет изврши 2013. Међутим све ово су пратили велики организациони проблеми у оквиру групе ’’Руски хеликоптери’’, нешто лошија сарадња са страним партнерима а додатно успоравање пројекта изазвала је примена великог броја система западне производње међу којима је и погонска група.

Прототип војног хеликоптера Ка-60 из кога је настао Ка-62

Хеликоптер вуче корене из пројекта војног вишенаменског хеликоптера Ка-60 ’’Касатка’’ чији је развој почео далеке 1983. године. Потом је 1992. започео и развој цивилне верзије Ка-62 који је због лоше економске ситуације у Русији током 90-тих обустављен. То се пре свега односи на прекид финансирања пројектовања нове погонске групе због чега је касније решење нађено у примени иностраних мотора.

Избор мотора француске производње фирме Турбомеца утицало је на то да се тренутно развија само цивилни Ка-62 који ће имати мношто верзија и намена. Није ипак искључено да се у блиској будућности развије и војна варијанта пошто је руско Министарство одбране показало интерес за ову категорију хеликоптера која се до сада није налазила у употреби руске војске.

Због тога што би Камов могао да развије и војни Ка-62, ваздухопловна индустрија је изразила спремност да крене са конструисањем домаћег мотора како би се у будућности таква верзија могла производити за безбедносне снаге, тржиште Русије и оне клијенте који желе руске моторе. На хеликоптерској изложби ХелиРуссиа 2017. званичници Камова су изјавили да би се могла направити и морнаричка палубна верзија.

На истом догађају директор компаније Прогрес рекао је да се у фабрици налазе још два Ка-62 у различитим фазама склапања. После првог лета 25. маја многи представници, министри руске владе као и водећи људи ваздухопловне индустрије давали су прилично оптимистичне изјаве. Тако је заменик министра трговине Олег Бочаров рекао да се развој Ка-62 налази на трећини пута и да је та етапа завршена пробним летом.

Иако је нагласио да ће о даљој судбини хеликоптера решавати пројектни комитет који ће ускоро заседати, Бочаров је открио да постоји план за добијање сертификата у 2019. години док би серијска производња могла започети 2020. када би и купци могли добити своје прве примерке. Након 2020. године настојаће се да хеликоптер добије све потребне европске сертификате као и да се сви страни системи замене домаћим.

Веома оптимистичан био је и министар трговине Денис Мантуров који је рекао да је његова прогноза да се до 2030. године може продати 365 хеликоптера Ка-62, да би у Русији овај тип заузимао око 15 процената годишње произведених хеликоптера што би годишње износило око 28 произведених Ка-62. Процене се базирају и на томе што ће руска летелица бити знатно јефтинија од конкуренције а и на процени о броју потребних хеликоптера те категорије за задати период.

Занимљиво да је на почетку програма Ка-62 добио две иностране наруџбине од цивилних корисника али је статус ових послова за сада непознат због тога што се развој хеликоптера одужио. Децембра 2012. 7 хеликоптера је наручила бразилска фирма Атлас Таџи Аерео а испоруке је требала да се реализује 2015. и 2016. године. Уговор је имао и опцију за још 7 примерака. Колумбијски превозник Вертицал де Авиацион је августа 2013. наручио пет Ка-62.

Руси сматрају да ће Ка-62, по свим техничким и летним карактеристикама бити конкурентан западним АЊ139 и АЊ189 да ће имати широ спектар примена почевши од превоза људи, спољашњег и унутрашњег терета, за трагање и спасавање, за санитет, за извиђање и осматрање, патролирање, потом превоза ВИП особа, примени на нафтним платформама.

Предвиђена је употреба хеликоптера како у условима велике надморске висине, тако и у условима веома хладне и веома топле климе. Пошто вуче корене из војног Ка-60, хеликоптер ће се моћи превозити транспортним авионима Ил-76. Ка-62 ће носити 12 до 15 путника или до две тоне терета у кабини или 2,5 тоне спољашњег терета. Максимална маса требала би да буде око 6,5-6,8 тона, максимални долет 600-750км, врхунац лета око 4500 метара а максимална брзина око 315 км/х.

Погонску групу чине два француска турбоосна мотора Турбомеца Ардиден 3Гснаге по 1300 кЊ (по 1750 КС), горивни систем је такође француски, фирме Аеразур Зодиац док је аустријска компанија Зоерклер обезбедила редуктор и трансмисију. Пакет електронске опреме КБО-2 стигао је из руске компаније Трансас из Санкт Петербурга. Волумен кабине износи 0,79 м³ по путнику у конфигурацији са 12седишта. У конструкцији летелице примењено је 60 процената композита.

Живојин Банковић

https://tangosix.rs

Тагови: ; ;