На интернету су се појавили сензационални документи који доказују учешће украјинског ваздухопловства у обарању малезијског «Боинг 777» изнад територије Донбаса. Подаци су објављена у новинама «Строго поверљиво». Лист је дао мапу лета борбених авиона ваздухопловства Украјине, који су надлетали Донбас на дан трагедије.

«Овде је тајни план лета, који је саставио и потписао на дан пре лета Боинга, 16 јула 2014 године, пилот 299 бригаде тактичке авијације капетан Владислав Волошин. Документ је одобрио командант в/ч А4104 пуковник Генадиј Дубовик», пише «Строго поверљиво».

Из објављених података се види да је украјински пилот полетео са аеродрома у граду Чугуев у области Харкова и кренуо у југоисточни правцу. Траса авиона се укрштала са малезијским «Боингом» изнад Донбаса. Лист «Строго поверљиво», који је водио истрагу, не тврди да је авион оборио Волошин, али позива на пажљиво проучавање докумената.

С друге стране, начелник штаба в/ч 4104 потпуковник Батурин је у интервјуу рекао да је 17 јула војни авиони ваздухопловства Украјине полетео на задатак и да су му циљеви били у области Снежное и Торез.

Да подсетимо, 17 јула 2014 године је изнад Доњецка погођен путнички авион Боинг-777 у «Мalaysia Airlines», на лету Амстердам — Куала Лумпур. Погинуло је 298 људи, укључујући децу и чланове посаде.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;