Директор телевизије «Кљан Косова» Батон Хаџију је за «Газету експрес» рекао да је један од разлога због којих је «Косово» имало превремене парламентарне изборе 11 јуна био и Специјални суд. Хаџију је додао да су оптужнице спремне, али да нико не зна када ће бити подигнуте, преноси приштински лист.

«Вечерње Новости» су пренеле да би политичка ситуација на «Косову» могла додатно да се закомпликује због оптужница, јер би на њима одмах могли да се нађу председник «Косова» Хашим Тачи и његови блиски сарадници, али и Фатмир Љимај. Осим њих, како тврде албански извори из политичких кругова, на оптужници би одмах могао да се нађе и Даут Харадинај, брат кандидата за Премијера «Косова» Рамуша Харадинаја, некадашњи председник косовског Парламента Кадри Весељи и један од команданата ОВК и ујак Хашима Тачија Азем Суља.

Подсетимо, пре два дана је потврђена уставност Статута Специјалног суда и у року од седам дана од доношења те одлуке неће постојати никаква правна препрека за пријем оптужница и поднесака специјализованог тужилаштва.

Ката

 

 

 

 

 

 

Извор nacionalist.rs

Тагови: ; ; ; ;