Амфилохије остао на степеништу

Опубликовано Slaven Radunovic 2 июля 2017 г.

Шеф парламента Иван Брајовић није дозволио улазак у Скупштину митрополиту црногорско-приморском

Због тога што Иван Брајовић, председник Скупштиине Црне Горе није дозволио митрополиту црногорско-приморском Амфилохију да посети Небојшу Медојевића и осталих 17 посланика Демократског фронта у парламенту, њихов сусрет је обављен на степеништу тог здања.

Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије због тога се извинио владици. Он је га је упознаоо са разлозима њиховог боравка у скупштини поручујуи да немају намеру да одустану од својих захтева и да ће остати да бране Медојевића од евентуалног хапшења.

-Дочекали сте да одлуком једног човека и антихришћанске власти не можете ући у државни парламент. Срамота ме је и стид да ви не можете ући у скупштину, рекао је Мандић.

Митрополит Амфилохије је подсетио на велике деобе које потресају црногорско друштво, по којима је Црна Гора нажалост постала јединствена у Европи и свету.

-На њима се не може градити истинска Црна Гора. Да би се оздравило црногорско биће непходна је духовна и морална обнова Црне Горе и Црногораца. Тек тада неће бити крњих скупштина нити подела. Црна Гора је наша мајка и наши преци су јој служили, подсетио је владика.

НОВОСТИ/ИН4С