Колико је заиста Трампу угрожена безбедност? И због чега? Да ли је другачијим приступом спољној и унутрашњој политици стекао велики број политичких непријатеља и куда ће га таква политика одвести?

Анализу Трампових потеза и политике, као и питање његове безбедносати, за News Front дао је Милан Петрић, бивши народни посланик, и једини посланик који је гласао против ратификације споразума са НАТО.

«Кроз вођену кампању за председника САД представио је другачији прилаз америчком сну. На том пољу је стекао велики број политичких непријатеља, који већ навикнути на агресивну спољну политику очекују да наставе силом да штите финансијске интересе широм света, а под изговором измишљених и медијски режираних гоноцида.

Долазимо до реалног питања може ли реализација те политике поделити Америку?

У Америци постоји доста интересних сфера које не презају ни од чега зарад заштите свог, личног капитала. Веома често својим грађанима представљају потпуно другачију слику од реалне да би имали неку врсту одобрења за често веома крваве акције на непослушне.

Милан Петрић

Србија је најочигледнији пример таквог деловања. У тим намерама није им ни страно чак и да у потпуности омаловаже идентитет светских организација, па као што смо и приметили, на жалост, да искористе НАТО као свог личног изршиоца и џелата над неистомишљеницима.

Има ли Трамп снаге да спроведе у дело оно шта је намеравао или ће под притиском интересне већине поклекнути?

Он има историјску улогу. Она се највише огледа у „трежњењу“ америчког народа. Довољно би било само да их не „трује“ са разним и лажним информацијама. У сваком случају тема о суровом начину спровођења америчког сна над остатком света је отворена и постаје јаснија јавности.

Не могу а да не напоменем да у сарадњи са руским колегом њих двојица имају могућност да врате свету баланс који је потребан и Њихов реални приступ светској, а и унутрашњој политици може у великој мери утицати на реализацију светског правног поретка, који је изузетно нарушен (пример Србија, Сирија…).

Таква могућност не би требала да буде пропуштена и требала би бити подржана од стране свих угњетаваних земаља и оних који то нису (а ништа им не обећава да сутра и те државе неће бити „на списку“).

Иначе, треба напоменути да је ЦНН објавио, позивајући се на градске званичнике, да обезбеђење председника Доналда Трампа и његове породице, кошта милион долара дневно.

Приредила Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ;