Међународни сајам наоружања и војне опреме «Партнер 2017» који се одржава сваке друге године у Србији, свечано је отворен у хали 4 Београдског сајма

Потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин је шаљиво рекао да Србији није потребан прави руски ЗРК С-300, јер је довољно да се изгради дрвени да би се Запад уплашио

Америчка администрација саопштила је да «постоје припреме за нови хемијски напад у Сирији» и да ће Асадова администрација «скупо платити за то»

Срби су ове недеље обележили Видовдан. У Београду на тај празник одржана је прес конференција и предавање чувеног руског филозофа Александра Дугина као и његових сабораца аналитичара Леонида Савина и уметника Алексеја Бељајева-Гинтовта. Говорило се о Четвртој политичкој теорији и о Србији у евроазијским интеграцијама. Александар Дугин је честитао Србима Видовдан и говорио је о значају тог празника за српску и православну историју.

Још једна вест са простора Косова и Метохије стигла је на Видовдан. Члану Руско-српског културног центра Александру Лисову није дозвољен улазак на Косово и Метохију јер се налази на списку људи «опасних» за непостојећу државу. рупа људи чланова Руско-српског културног центра планира је да поводом Видовдана посети Косово и Метохију и раздели хуманитарну помоћ.

Тагови: ; ; ; ;