Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА БиХ Бакир Изетбеговић поручио је председнику СББ Фахрудину Радончићу да никада неће моћи да опрости тврдњу да су Бошњаци почели рат и додао да са њим више нема сарадње.

«Са Радончићем не верујемо да ћемо икада више моћи да наставимо сарадњу, јер без обзира шта је говорио за мене, моју породицу и СДА, једну ствар није смео рећи. Рекао је да су Бошњаци пре 25 година почели рат. Такву хипотеку нам не сме ставити», рекао је Изетбеговић синоћ на страначкој трибини у Бихаћу, пренела је РТРС.

Како је навео, човек са таквим моралним вредностима и свим конфликтима које је у последњих 20 година направио не може бити коалициони партнер, нити члан Председништва, нити било шта што је себи зацртао, рекао је Изетбеговић.

«Када завршим овај мандат, Бошњаке мора представљати човек који личи на њих и њихове вредности, а не онај који ће их оптужити да су почели рат, као што то ради Радончић», изјавио је Изетбеговић.

Радончић је, наиме, сведочећи у поступку који се у Приштини води против Насера Кељмендија, почетком новембра прошле године, изнео низ оптужби на рачун СДА и некадашњег лидера те странке Алије Изетбеговића, те изјавио да су убиством српског свата рат у БиХ започели Бошњаци, што су из те странке одмах демантовали.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ;