Стрпљење Русије поводом одуговлачења Вашингтона са решавањем питања одузете својине руских дипломата је при крају, али је на Министарству спољних послова да одлучи када ће увести реципрочне мере, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

«Говорили смо о принципу реципроцитета. Пошто Русија губи стрпљење с тим у вези, то је речено и на различитим нивоима. Што се нијанси тиче, то је пре питање за наше Министарство унутрашњих послова», рекао је Песков новинарима.

Он је тиме одговорио на питање да ли би одговор Русије могао да уследи пре или после састанка председника две земље, преноси Тас.

Крајем децембра 2016, администрација тадашњег председника САД Барака Обаме увела је нове санкције Русији прогласивши 35 чланова особља руске амбасаде у Вашингтиону и генералном конзулату у Сан Франциску непожељним особама и затворивши два руска стамбена комплекса у Њујорку и Мериленду, подсећа руска агенција.

Приступ чланова руског особља тим комплексима забрањен је 30. децембра, а Вашингтон је те санкције везао за сајбер нападе на америчке политичке институције, окрививши Русију за извођење тих напада.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ; ;