„Лабораторија Касперски“ је спремна да пружи америчким властима изворни код програма како би развејао сумње САД о делатностима компаније, саопштио је агенцији АП извршни директор те компаније Јевгеније Касперски.

„Ако је САД потребно, ми можемо открити изворни код“, изјавио је бизнисмен.

Касперски је навео да је спреман да да исказ у Конгресу САД и докаже да компанија ради по закону.

Директор „Лабораторије Касперски“ је потврдио и саопштења телевизије Ен-Би-Си да су агенти ФБИ разговарали са неколико његових сарадника о делатности компаније у САД. Телевизија је навела да нема информација да ли је то повезано са истрагом о мешању Русије у председничке изборе у САД.

Према речима Касперског, он не зна шта је интересовало припаднике ФБИ. Нагласио је да се његова компанија бави искључиво питањима сајбер безбедности, али је открио да су власти једне неименоване државе, не и Русије, покушавале да га убеде да се бави хакерском делатношћу, коју је он назвао „тамном страном“.

Касперски је саопштио да у његовој компанији ради много бивших припадника специјалних служби, који „врло вероватно“ раде у делу продаје због веза са државним сектором. У исто време, он је нагласио да је структура компаније изграђена тако да радници не могу да злоупотребе своје положаје.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;