Грчки лист «Про њуз» тврди да је једн од вођа терористичке организације ИД са «Косова» Лавдрим Муџахери убијен током акције ваздушних сага Русије и Сирије.

Спутник, који је пренео ову вест, подсећа да су медији раније неколико пута објављивали вест о ликвидацији Муџахерија, познатијег као Абдулах ел Косови или «касапин».

Подсећа се и да је он постао познат 2014. године због пропагандних снимака на којима се види како одрубљује главе хришћанима, шиитима и алавитима. Државни секретар САД Џон Кери је 2014. године ставио Муџахерија на списак терориста.

Он се вратио у Сирију у мају након четворомесечног путовања по Албанији и «Косову», наводи се у саопштењу.

Грчки лист сада пише да је терориста убијен тком заједничке операције Ваздушно-космичких снага Русије и сиријске јединице «Тигар» у Идлибу почетком јуна. Током операције убијено је и шест од његових 20 личних телохранитеља.

«Чим је објављена вест о његовој смрти, министар саобраћаја Луфти Зарку посетио је породицу терористичког вође у Качанику и изразио саучешће. Представник исламске верске заједнице у Качанику Флорим Незирај је такође изразио жаљење поводом смрти «муслиманског борца». Назирај је у џамији објавио вест о смрти Муџахерија у Сирији, а затим је отишао да његовој породици изрази саучешће», пише лист.

Б92

Тагови: ; ; ; ; ; ;