Нема потребе за хапшењем Небојше Медојевића, лидера Покрета за промене, чланице опозиционог Демократског фронта, поручио је председник Црне Горе Филип Вујановић, који сматра да се осумњичени може бранити са слободе.

Вујановић је у писму Врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу затражио да донесе упуство којим ће Главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу саопштити да нема потребе за притвором и да се посланик Небојша Медојевић може бранити са слободе.

 «Имајући у виду да се ради о посланику, да му је Скупштина скинула имунитет и да постоји могућност да се његово присуство обезбеди без притвора, Председник Црне Горе је упутио писмо Врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу сугеришући да донесе упутство којим ће Главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу саопштити да нема потребе за притвором и да се посланик Небојша Медојевић може бранити са слободе», наводи се у саопштењу из Вујановићевог кабинета.

Вујановић је, како додају, разговарао телефоном са Медојевићем, који му је рекао да ће поштовати позиве тужиоца и суда те да ничим неће избегавати или ометати вођење кривичног поступка.

Посланици ДФ-а се од четвртка, када је парламент гласао за укидање имунитета Небојши Медојевићу, налазе у згради Скупштине.

ДФ ноћио у Скупштини: Браниће Медојевића до краја

Специјално државно тужилаштво Медојевића сумњичи за прање новца.

Тагови: ; ; ;