Полицијски званичници у Шпанији су навели да су ухапсили четири особе у граду Касарубиос дел Монте у провинцији Толедо

Шпанска полиција организовала је драматичну акцију како би спасили Србина за ког су веровали да је био киднапован, дрогиран и држан у заробљеништву 11 дана, а она је успешно реализована само неколико минута пре него што је требало да се плати откупнина у висини од 1,5 милиона евра, преноси «Дејли мејл».

Видео снимак акције, који је полиција објавила, приказује полицајце у пуној опреми како разваљују врата стана и говоре везаном човеку да се смири и да је слободан.

Полицијски званичници су навели да су ухапсили четири особе у граду Касарубиос дел Монте у провинцији Толедо, као и још једног, који је повезан са отмицом, у Мадриду.

Још није откривен идентитет киднапованог, али се зна да га је из његове куће у Ђирони отела банда која га је претукла и надрогирала, пре него што су га, под претњом оружјем натерали да уђе у аутомобил.

Његова жена је добила телефонски позив у ком јој је тражено 1,5 милиона евра у замену за живот отетог Србина.

Полицијска акција спасавања успешно је реализована само неколико тренутака пре него што је киднаперима требало да буде исплаћена откупнина на једном паркингу, а зна се и да је та банда претходно функционисала у источним деловима Европе.

Наводно, њихов вођа је Румун који је студирао медицину у Мадриду где је радио и у болници, па полиција сумња да је управо он набавио наркотике којим су омамили жртву.

Киднаповани мушкарац описан је само као Србин који има и држављанство Холандије, а након ослобођења је хоспитализован због задобијених повреда.

НОВОСТИ

Тагови: ; ;