Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о билатералним односима две земље и активностима које су планиране у наредном периоду.

Током састанка Александар Чепурин је уручио Ивици Дачићу честитку министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова.

«Амбасадор Чепурин је том приликом уручио честитку министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова министру Дачићу, поводом његовог именовања на дужност првог потпредседника владе и министра спољних послова», наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

У честитки Лаврова, који Дачића ословљава најпре са господине министра, а потом му се обраћа са драги Ивице, се уз честитке наводи да је уверен да ће руско-српске везе, које се базирају на дубоким историјским традицијама и опширним заједничким интересима, наставити да се динамично развијају у различитим областима за добробит наших братских народа.

«Рачунам на даљи активни и садржајни дијалог по ширем кругу питања билатералног и међународног дневног реда. Молим вас да примите, господине министре, моје искрене жеље здравља, просперитета и успеха у раду», наводи се у честитки шефа руске дипломатије.

Тагови: ; ;