Успешно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Хвасон 14“ представља последњу фазу усавршавања нуклеарних снага Северне Кореје и демонстрира моћ непобедиве снаге земље и одбрамбене индустрије Џуче Кореје, саопштено је из Академије севернокорејске националне одбране.

Како се наводи, у питању је велики догађај у историји Северне Кореје, за који се та земља изузетно дуго припремала.

„Северна Кореја, као велика нуклеарна сила, у стању је да нападне било коју тачку света и тако пресече све могуће уцене нуклеарним ратом од стране САД, али и да заштити свет, као и стабилност Корејског полуострва“, истиче се у саопштењу.

Подсетимо, Пјонгјанг је саопштио да је успешно лансирао своју прву интерконтиненталну балистичку ракету која је достигла висину од 2.802 километара и да је летела 933 километара.

Ту чињеницу је потврдио и Пентагон, саопштивши да је Северна Кореја заиста то и учинила, као и да ниједна ракета коју је испалио Пјонгјанг до сада није прешла толико растојање, што представља претњу за Аљаску.

Џуче идеја је званична државна идеологија и целокупан политички систем Северне Кореје, чији је творац први председник те земље Ким Ил Сунг.

 

 

СПУТНИК

Тагови: ;