Демократска странка Србије, Српска радикална странка и Милан Стаматовић осудили су изјаву премијерке Ане Брнабић да ће се Србија између ближих веза са Русијом и чланства у ЕУ увек одлучити за Унију.

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио је да је изјава Брнабићеве оголила политику испуњавања политичких и економских интереса Запада.

«Ана Брнабић изјавом америчкој новинској агенцији Блумберг заправо потврђује да ће Влада наставити политику испуњавања политичких и економских интереса Запада, која се у Србији интензивно спроводи од 2008. године, уместо прокламоване политике одржавања пуне равнотеже и добрих односа и са ЕУ и са Русијом», навео је Јовановић.

У писаној изјави Јовановић је осудио, како се изразио, погубну и крајње неинтелигентну политику, јер се Европска унија налази у дубокој кризи и неће се ширити барем у наредних десет година.

Српска радикална странка, такође, као врло штетну оцењује изјаву премијерке и напомиње да то «недвосмислено показује да ће нова-стара Влада окренути леђа Руској Федерацији и да они не признају Уставом утврђен статус Аутономне Покрајине Косово и Метохија која је саставни део Републике Србије».

Радикали су у саопштењу оценили да су такве изјаве «веома штетне и да представљају опасност по опстанак Србије».

СРС позива председника Александра Вучића, који је предложио Ану Брнабић за премијерку, да се као шеф државе јавно огласи поводом ових њених опасних изјава и да обавести јавност да ли она има његову сагласност за овакву политику.

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић сматра да изјава Брнабићеве служи скретању пажње јавности са животних проблема попут штрајкова у «Гоши» и «Фијату» и протеста малинара.

Тагови: ; ; ; ; ; ;