(ВИДЕО преузет уз дозволу редакције ИН4С)

 

 

Посланици црногорског, опозиционог Демократског фронта већ недељу дана ноћи проводе у згради парламента протествујући против поступка против једног од њихових лидера Небојше Медојевића.

Посланици су саопштили да неће напустити место протеста све док не добију гаранције да током судског поступка Медојевићу неће бити одређен притвор. Гаранције нису издате до овог момента.

Подсетимо Медојевић је оптужен за наводно прање новца. ДФ тврди да је поступак политички мотивисан пошто се његово покретање поклопило са уласком Црне Горе у НАТО, чему се ДФ отворено противио тражећи референдум по овом питању.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић подсетио је и да је председник Црне Горе Филип Вујановић у писму Тужилаштву тражио да Медојевићу буде омогућено да се брани са слободе.

«Ми остајемо овде ако треба и месецима. Ми не бранимо Медојевића, не бранимо ДФ, него основне принципе демократије»- рекао је Радуновић.

Посланик ДФ Марина Јочић такође је прокоментарисала писмо председника Црне Горе.

«Коначно и власт схвата да ситуација прелази црвену линију и да представља претњу миру у Црној Гори»- рекла је Јочићева.

Тагови: ; ; ;