Извор: Kremlin.ru

 

Председник Русије Владимир Путин уручио је данас кинеском председнику Си Ђипингу Орден Светог Апостола Андреја Перевоздног за његов изузетан допринос јачању пријатељства између народа Русије и Кине.

Председник Кине налази се у званичној посети Русији на позив Путина. Дан раније двојица лидера су се срела на неформалном ручку. Данас је одржан и званичан састанак који је имао за резултат две изјаве и 40 потписаних докумената.

«Уважени председниче Си Ђипинг,драги пријатељу, ви сте увек били и остали доследан поборник блиске сарадње Русије и Кине засноване на равноправности, поверењу, отворености и поштовању узајамних интереса. Своју прву посету Русији остварили сте 2013. године. Овакви пријатељски гестови су скупи и ми то знамо да ценимо»- рекао је Путин.

Руски председник је истакао да се уз непосредну подршку председника Кине реализују велики двострани пројекти у економско-трговинској, војној, војно-техничкој, и хуманитарној области као и да је видљиво заједничко активирање на међународној сцени.

«Желео бих искрено господине председниче да вам пожелим све најбоље, успех, здравље, благостање, а пријатељском кинеском народу мир, стабилност и просперитет»- закључио је Путин.

 

Тагови: ; ;