Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова рекла је да изјаве милитаната да су владине снаге наводно користиле хлор у источном предграђу Дамаска још једном сведоче о почетку информативне кампање Запада против сиријских власти и „хемијској представи“.

„Хемијски шоу узима маха. Још један доказ да је почела информативна кампања против Дамаска — саопштење о ’употреби отровног гаса у Источној Гути‘. Парче папира написано по свим законима рада западних прес-служби бележи почетак ’хемијског напада‘ и осуђују га. Посебно желим да истакнем чист енглески језик — управо таквим језиком је написана резолуција СБ и други међународни документи“, написала је представница МИП-а Русије на својој страници на Фејсбуку.

По њеним речима, „управо ове фразе ће се затим предлагати западним колегама за рад, на пример, у изјавама председника Савета безбедности о осуди хемијских напада на цивиле“.

"Химическое шоу" набирает обороты. Ещё одно свидетельство того, что информационная кампания против Дамаска стартовала, …

Опубликовано Марией Захаровой 3 июля 2017 г.

„Међутим, то је тек почетак“, додала је она.

Опозициоини информациони интернет портали написали су у суботу да је током употребе хемијског оружја у Ајн ел Терму отровано 30 милитаната. Команда сиријске војске је порекла ова саопштења, назвавши информације лажним.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;