Председница Координационог одбора корисница накнада мајки са троје и више деце Жељка Савковић ухапшена је данас, због наводног рушења ограде испред зграде Скупштине, када је крњи парламент, 29. јуна ове године изгласао укидање накнада за 20.000 мајки. Савковић је спроведена у Суд за прекршаје, а суђење је, како наводи, одложено за 8. септембар. Она је истакла да ће се прекршајни поступак водити и против Росанде Пековић, Маје Јововић и Снежане Мацановић.

„Кући сам. Једино што Вам морам признати је да када седите у марици као поштен грађанин Црне Горе, осећате се опуштено, мало вам је и смешно, јер се у истој таквој све мање спроводе криминалци. И то какви криминалци. Па непријатно и овима што седе са вама,“ написала је Саковић на својој фејсбук страници након данашњег хапшења.

Она наводи да се прекршајни поступак против ње води јер је наводно, као организатор и вођа окупљања одбила наређење о повлачењу жена са ограде.

„Биће и у редовној процедури поводом два прекршајна поступка 28. и 29. јуна процесуиране и Росанда Пековић, Маја Јововић, Снежана Мацановић и ја. Бићемо обавештене о томе“, написала је на фејсбук страници Савковић и додала:

„Хвала СВИМА, али СВИМА на подршци. Хвала ДФ-у што ми је послао адвоката!“

 

 

 

ИН4С

Тагови: ; ;