Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је данас да БиХ неће подржати чланство Косова у Светској царинској организацији.

О томе сам обавестио и Управу за индиректно опорезивање БиХ, јер ће њихово руководство одредити представнике БиХ на седници Савета за царинску сарадњу Светске царинске организације, која ће бити одржана сутра у Бриселу и на којој ће се разматрати апликација Косова – рекао је Црнадак.

Затражио је и да представници БиХ у Бриселу обавезно, како је навео, инсистирају на доследној примени свих важећих прописа о раду Светске царинске организације и свих других одредби међународног права како ни на који начин не би угрозили међународни положај и кредибилитет БиХ.

«БиХ, иако није признала независност Косова, подржава свако њихово учешће у регионалним и другим иницијативама и форумима, који произилазе из бриселских споразума између Београда и Приштине, као и везано за друге организације око којих постоји консензус. У овом случају немамо ниједно, ни друго тако да из тог произилази овакав став БиХ» – прецизирао је Црнадак.

 

ФЕНА

Тагови: ; ;