Катарски Министар спољних послова шеик Мухамед бин Абдулрахман ел Тани је, на конференцији за новинаре у Дохи, изјавио да је немогуће испунити захтеве арапских земаља у року који је дат у време дипломатске кризе у Заливу.

Он сматра да је листа захтева земаља које су изоловале Катар нереална и неспроводљива.

«Није реч о тероризму, говори се о укидању слободе говора», рекао је шеф катарске дипломатије након што је разговарао са немачким колегом Зигмаром Габријелом, додајући да је одговор његове земље на захтеве арапских земаља, који је предат посреднику у Кувајту, дат у контексту поштовања државног суверенитета, преноси АФП.

Он каже да је Доха показала добру вољу и иницијативу, али је санкције које су уведене Катару назвао нелегалним. Његова порука Уједињеним Арапским Емиратима је да престану да угрожавају репутацију Катара, преноси Ројтерс.

«Држава Катар је усвојила веома конструктиван став од почетка кризе. Покушавамо да поступамо зрело и разговарамо о тој ствари», рекао је он.

Група арапских земаља продужила је рано јутрос крајњи рок Катару да одговори на листу њихових захтева до сутра увече у поноћ.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;