Први заменик секретара Савета безбедности Украјине и члан међуресорне комисије за војно-техничку сарадњу и контролу извоза Олег Гладковски Свинарчук има сопствени бизнис на територији копненог дела Русије и на самом Криму. Он је у ове шослове уложио милионе долара у последњих неколико година, рекао је у ток-шоу «Мушки са Влашћенком» новинар-истраживач Александар Дубински.

Према његовим речима, украјински високи званичници имају успешан бизнис у Русији, преноси «ПолитНавигатор».

«То је повлачење новца из украјинског пословања у руско. Грубо говорећи, он је зарадио овде и уложио тамо. Имају велики број компанија», рекао је Дубински.

«У питању је посао који је у власништву Свинарчука и Порошенка», објаснио је водитељ, уз напомену да је заменик шефа Савета за националну безбедност пословни партнер Председника Украјине.

«Купио га је заједно са Свинарчуком, да, они су партнери. Тај посао сада легално припада Свинарчуку. Тај посао на Криму је заправо посао у Русији», потврдио је Дубински.

«Воде послове и на Криму?», изненадио се Влашћенко.

«Да, и тамо су покренули бизнис», уверавао га је новинар.

«Како човек може да послује на Криму, на окупираној територији, ако је још увек заменик шефа Националног савета за безбедност?», наставио је да се ишчуђава водитељ.

«Реците ми, ко не послује тамо из врха украјинске власти? Нећу их именовати. Реч је о свим људима који су дошли на власт након 2014 године», рекао је Дубински.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;