Књижевник Љиљана Булатовић рекла је да је одустала од промоције своје књиге «Сребреница — Лаж и подвала србском народу», али да није одустала од истине о страдању српског народа у овој општини и БиХ.

Булатовићева се након данашњег одустајања од промоције у оквиру манифестације «Петровдански дани Сребренице 2017» обратила отвореним писмом народу Сребренице, начелнику ове општине Младену Грујичићу, Организационом одбору за обележавања страдања Срба у Сребреници и средствима информисања.

«Повод да се обратим јесте примитивна хајка на моје учешће у програму `Петровданских дана` коју је започео бивши начелник општине Ћамил Дураковић, а придружиле су му се уобичајене сребреничке и шест такозваних невладиних организација из Србије, којима то није први пут, јер су ми и раније претили линчом пет хиљада муслимана, хапшењем и забраном да пређем Дрину», навела је Булатовићева у писму.

Она је истакла да је «Сребреница — Лаж и подвала србском народу» четврта књига истине о феномену Сребренице, која се већ годину дана налази у сребреничкој библиотеци и код многих породица у Подрињу.
Булатовићева је нагласила да књига садржи «чисту истину», као и у претходним књигама које је посветила страдању српског народа, али и не само српског.

«Након четврт века злочина без казне над Србима у Подрињу и целој БиХ, последње што бих учинила у животу јесте да омогућим деструктивним, `потрошеним ликовима` и њиховим налогодавцима, да долију злу крв међу народ, да се и даље поигравају са болом ожалошћених породица и да Сребреницу држе на нишану мржње, како би владали», каже Булатовићева.

Она је додала да ће приликом следећег доласка становницима Сребренице пренети поздраве са јубиларног Свесловенског конгреса који је одржан крајем прошлог месеца у Русији и «приказати документарни филм о жртвама руских добровољаца у одбрани српског Вишеграда».

Булатовићева је рекла да неће одустати да сутра учествује у помену српским жртвама у Братунцу.

«Најзад, српској општини Сребреница желим да своју снагу угради у своју будућност успеха, љубави, поштовања и самопоштовања. Начелнику Грујичићу желим да опстане на свом достојанственом путу због којег је изабран на ту дужност, а народу Сребренице захваљујем што ми све ове године указује поштовање и у Сребреници се осећам као у завичају», навела је Булатовићева.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је раније Срни да је због великог броја негативних медијских реакција одлучио да разговара са Булатовићевом, која је исказала разумевање и одустала од промоције јер не жели да буде реметилачки фактор, нити да изазива тензије у овој средини.

Тагови: ;