Један од лидера црногорског Демократског фронта Небојша Медојевић, који се забарикадирао у Скупштини након што му је укинут посланички имунитет, у интервјуу за бечки дневник „Стандард“ оптужује црногорске власти, пре свега лидера ДПС-а Мила Ђукановића, да желе да га спрече да говори о корупцији и криминалу.

Небојша Медојевић тврди да власт жели да криминализује и елиминише вође опозиције.

Према његовим речима, Ђукановић жели „ердоганизацију“ Црне Горе.

„Треба да постоји стабилност без демократије“, рекао је Медојевић.

Медојевић најављује да ће остати у просторијама посланичког клуба све док врховни тужилац Ивица Станковић не примени законе и информише га да неће бити ухапшен.

„Што се тиче суђења наравно да сам спреман да дођем пред суд“, поручује Медојевић који је осумњичен за прање новца.

Он истиче да је оптужба комплетно инсценирана и апсурдна.

„Мој возач је осумњичен за прање новца зато што је мењао доларе у евре. Порекло тог новца је решено, сви папири су поднети. Државни тужилац Миливоје Катнић је злоупотребио положај како би извршио репресију нада мном. Ради се о томе да треба да ме спрече да и даље јавно говорим о корупцији и организованом криминалу“, тврди Медојевић.

Он је за бечки дневник рекао је да је често јавно говорио о оптужбама против тужиоца Катнића у вези са његовом улогом у рату 1991. и 1992. у Дубровнику.

„Оптужбе против мене су Катнићева освета“, тврди Медојевић.

Медојевић је истакао да „сто посто“ иза свега стоји председник ДПС-а Мило Ђукановић, који губи политички утицај од када је Душко Марковић прошле јесени постао премијер.

Спутњик

Тагови: ; ;