Председник Републике Србије је данас примио амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, са којим је разговарао о конкретним пројектима сарадње две земље.

Двојица саговорника су се усагласили да су Србија и Русија спремне да одржавају континуирни политички дијалог који доприноси развоју целокупних односа на обострану добит.

 

Председник Србије и амбасадор РФ сматрају да добре политичке односе треба претворити у боље економске везе, с обзиром на то да постоје велике могућности у различитим областима привреде.

 

Изражено је заједничко мишљење да економску сарадњу треба ојачати у области пољопривреде, аутомобилске и наменске индустрије, као и у области информационих технологија.

Договорено је да се копредседници Мешовитог комитета за сарадњу састану у септембру у Москви, а састанак Комитета ће се одржати у новембру у Београду.

Трговински представник Русије у нашој земљи Андреј Хрипунов и заменик амбасадора Денис Кузнеделев,

Њих двојица су се сагласили да односе двеју земаља карактерише стратешка дубина која се не може лако покварити.

„Србија је на европском путу, али то не сме, неће и не може да поремети веома добре односе са Русијом. Србија неће мењати тако јасну и принципијелну спољну политику, која сведочи и о Србији као независној и сувереној држави, која се руководи својим интересима и поштује дуго година грађене пријатељске односе“, рекао је Председник Србије, додавши да је управо такав став донео земљи већи углед и поштовање у свету.

Служба за сарадњу са медијима председника Србије

фото Лола Ђорђевић

приредила  Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;