Лепо звучи, али је наравно неискрено, то што је министар одбране, Предраг Бошковић, након своје скандалозне изјаве да би војска ЦГ, када би то НАТО одлучио, учествовала у рату против Србије, назвао свог колегу у Србији министра Александра Вулина и објаснио како је његова изјава „извучена из контекста“, саопштено је из Демократског фронта.

Како наводе, Бошковић се на тај начин покушао оправдати влади и грађанима Србије. „Наравно, Бошковићева изјава није била ни најмање наивна, а понајмање извучена из контекста, јер је очигледно да би он водио неке ратове који би га код НАТО-а препоручили за неке од најважнијих функција у Црној Гори.

“ У ДФ-у подсећају да остаје нејасно шта је то ,,извучено из контекста’’, и да ли је ипак тачно да би он био против учествовања војске ЦГ у евентуалним операцијама на КиМ на страни Албанаца, а против Срба. Или је, пак, Црна Гора спремна да заустави такве намере НАТО-а, ако их има у том војном савезу.

Можда ће министар Вулин наћи прилику да својим грађанима пренесе појашњење Предрага Бошковића када су ове намере војске ЦГ у питању, али оно што је много важније – Бошковић је остао дужан извињење и појашњење грађанима Црне Горе, и то посебно Србима, јер је он формално и њихов министар који је у једној скандалозној реченици најавио да би био спреман да води рат против њихових сународника, али и њих самих ако би они било којим случајем помагали својој браћи у јужној српској покрајини“.

Зато ДФ очекује да се Бошковић јавно извини не само јавности Србије већ и свим грађанима Црне Горе због изјава које је дао у контексту или ван њега, и све док то не буде урадио сматраће његову изјаву једном врстом објаве рата сопственим грађанима, само зато што су Срби и желе да живе слободно и сигурно на својој земљи.

 „Овакве изјаве, као и слични поступци власти, попут противзаконитог и противуставног хапшења грађана, њиховог мучења и држања у притвору, угрожавају грађански мир и позивају на сукобе у Црној Гори“, поручују на крају.

ИНС4

 

Тагови: ; ; ;