Парастосом и прислуживањем свећа за покој душа на братуначком гробљу, обележено је страдање Срба у средњем Подрињу. Говор је тим поводом одржао Председник Републике Српске Милорад Додик.

Том приликом се Додик осврнуо на бесмислене изјаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће бити рата ако се Српска отцепи.

„Да неће можда Оружане снаге БиХ напасти Српску? Изаћи ће сви Срби из тога. Да неће можда Изетбеговић наредити да његова полиција нападне Српску? Имамо и ми полицију. Не треба то ни њима ни нама. Ми хоћемо да ојачамо и да све што завршимо буде део политичког процеса воље једног народа који се мора једног дана поштовати”, рекао је Додик.

„Као хијене, у политичком смислу, обилазе и чекају да промовишу неки процес који би дошао главе Републици Српској. Морамо бити заједно, и власт и опозиција, и морамо престати са анимозитетима. Једино место окупљања може да буде само Република Српска, никакав СНСД, никакав СДС, никакве друге политичке партије”, закључио је Председник Српске, а преноси Срна.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;