Парастосом и прислуживањем свећа за покој душа на братуначком гробљу, обележено је страдање Срба у средњем Подрињу. Говор је тим поводом одржао Председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је рекао да поштује свачије жртве али да боли што црна марама српских мајки које су изгубиле синове мање значи него бела марама бошњачких мајки.

„Срби су научили да је Југославија била највећа политичка заблуда Срба у прошлом веку. Срби сада имају две државе, Републику Српску и Србију. Имамо територију, имамо Владу која се бира на слободним изборима. Република Српска је држава, морате то да разумете и схватите”, рекао је Додик том приликом, а преноси Срна.

Говорио је и о томе да је много српских политичара и војсковођа завршило на домаћим и међународним судовима зато што је неко колективну одговорност пребацио само на српску страну.

„Зато данас видимо пресуде или процесе против Караџића, Младића, раније Слободана Милошевића и многих других из тог времена. А једино што су они могли да раде и што су урадили јесте да буду уз свој народ и да га бране”, рекао је Додик и додао да о њима не треба да се престане причати. У супротном бисмо се одрекли себе, своје борбе и 29 000 погинулих Срба током протеклог рата.

Ката

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;