Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

08:07.2017

 

23;15

 

Током поподнева украјинске снаге напале су трасу Доњецк-Горловка-Јасиновата и том приком под ватром кијевских снага нашао се аутомобил в.д. градоначелника Горловке Ивана Приходка. Том приликом он је задобио контузије и хоспитализован је.

 

19:43

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 44 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 16 пограничних насеља ДНР.

 

Поводом јучерашњег терористичког напада у Луганску, лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко потписао је указ којим се Специјалне службе ДНР преводе у ванредни режим рада у циљу спречавања терористичких напада. Припадници Специјалних служби патролираће у већем броју посебно на местима масовног окупљања становништва.

 

13;12

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Веселогорловка и Желобок. Губитака није било.

 

 

07:07:2017

 

 

 

19:48

Министарство за везе и средства масовних комуникација ЛНР одложило је све манифестације планиране за 8. јул у Луганску, а лидер ЛНР Игор Плотницки изјавио је да је Украјина данас извршила два терористичка акта у Луганску.

Још једна експлозија одјекнула је после 17:00 у центру Луганска. Према прелиминарним подацима, на 5о. метара од места претходне екслозије експлодирао је аутомобил-бомба. Осталих информација у овом моменту нема.

Министарство за државну безбедност ЛНР апеловало је на становнике да не напуштају своје куће и да се не окупљају у великом броју како се не би стварала маса. Министарство такође апелује на грађане да уколико поседују информације о данашњем нападу, или уколико су видели експлозивно средство обавесте Министарство о томе.

Припадник медицинске службе Народне милиције ЛНР погинула је током данашњег терористичког напада у центру Луганска, а још пет људи, је рањено а међу њима је било и цивила, саопштила је Народна милиција ЛНР додајући да је у питању терористички акт и да је вероватно екслодирала импровизована направа. У току је истрага.

Данас око 15:30 одјекнула је експлозија у центру Луганска недалеко од Трга ветерана Другог светског рата. Ток приликом рањена је једна жена.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 33 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 19 насељених места Републике.

13;18

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Рајевка, Сокољники и Веселогорловка.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Трудовски у Петровском рејону Доњецка. Том приликом оштећене су две куће.

 

 

 

Тагови: ; ;