Немачка полиција је употребила голу силу за растеривање демонстраната антиглобалиста и левичара у Хамбургу. Реч је о неколико десетина хиљада људи. Највећи сукоб је избио у делу града Шанценфиртел, недалеко од Конгрес-центра у коме се одржава самит Г-20.

Полиција је довела појачања и сконцентрисала се око железничке станице, а онда „прешла у напад“. Сукоб је био жесток са обе стране. Полиција је користила пендреке, сузавац, шок-бомбе и водене топове.

Ухапшено је на стотине демонстраната. На улици се налазе иследници и „истурено одељење“ надлежног суда. Већини ухапшених учесника протеста се пресуде изричу на лицу места.

Портпарол Министарства спољних послова РФ Марија Захарова је на свој ФБ профил поставила видео-снимак са улица Хамбурга који је добила од колега који раде са делегацијом Русије.

Это Гамбург сегодня. Видео прислали коллеги, которые там работают с российской делегацией. Они не снимали эти кадры специально. Просто пытались доехать из пункта А в пункт Б. А на улицах боевые действия. Не так давно телеканал ВВС выпустил целый фильм о "российских хулиганах, из-за которых в России нельзя проводить ЧМ по футболу". Кубок конфедераций стал приятным сюрпризом для западной общественности, которую несколько лет обрабатывают русофобскими материалами: бибисишные предсказания оказались очередным блефом. А вот "европейскими хулиганами", превратившими Гамбург в дымящийся ад, западные медиа могли бы заняться поплотнее.

Опубликовано Марией Захаровой 7 июля 2017 г.

По њеним речима, на улицама Хамбурга  се воде борбена дејства и да би западни медији, нарочито BBC, требало то да снимају, а не да се баве „руским хулиганима“ који ће довести у питање одржавање светског фудбалског првенства 2018 у Русији.

„Не бавите се измишљањем. Ово је реално!“, написала је Захарова, додајући да је у Хамбургу већ реч о стотинама повређених људи.

Учесници у уличним протестима «Добродошли у пакао» су палили аутомобиле и блокирали пут који је требало да прође амерички Председник Доналд Трамп.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;