Архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије, осећа грижу савест јер, по наговору из цркве, није отишао да сведочи у корист Слободана Милошевића. За то се јавно извинио, на сахрани његовог брата.

На сахрани брата Слободана Милошевића, архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије, служио је опело. Тада је рекао да се о Слободана Милошевића много огрешио и извинио се пред бројним укопницима.

«Мене је Слободан звао из Хага да сведочим. Нисам отишао. Тако ми је тада у цркви саветовано. Погрешио сам што нисам отишао, мада ми је срце говорило да треба да одем. Време показује и тек ће да покаже да се он, на свој начин, искрено борио за српски народ. Е, друго је питање да је пристао на понуде и учинио уступке, ко зна како би било. Али његово име ће у књизи вечних бити уписано неизбрисивим словима. Њему су судили они којима је требало да се суди. Нису му пресудили, невин се преселио у Царство небеско. Божији суд на крају све решава. У имену Божијем је и суд и правда», каже митрополит за Вечерње новости, који додаје да је ипак посетио Милошевића у Хагу, али да је том приликом само ћутао.

Тагови: ;