Увођење дигиталних технологија је озбиљан ресурс за развој Русије. Москва намерава да сарађује у тој сфери са Јапаном, Немачком и низом других држава, изјавио је председник Владимир Путин.

„У ширем увођењу напредних, између осталог, дигиталних технологија, видимо моћан ресурс за развој Русије. То је важно и за успешну сарадњу са другим државама, укључујући оне које представљају наше иностране госте и на овој изложби», рекао је Путин на отварању изложбе „Инопром» у Јекатеринбургу.

Русија, према речима шефа државе, има опште интересе у сфери развоја дигиталне технологије са низом држава, између осталог са Јапаном, Немачком.

Председник је навео речи бившег министра за нафту једне од арапских држава који је рекао: „Камено доба је завршено, не зато што је нестало камења, већ зато што су се појавиле нове технологије“.

„Оне се појављују у свету и они који закасне у том такмичењу, одмах, желим то да нагласим, у сваком случају веома брзо, постају потпуно зависне од лидера тог процеса. Русија ни у ком случају не може то да дозволи. Главно је да ми имамо све шансе, све могућности да искористимо те факторе о којима сам већ говорио, а њих треба максимално искористити како би се искористио за тај пробој у будућности», додао је шеф руске државе.

Раније је Путин позвао да се направи пробој у сфери развоја дигиталне економије, јер је „камено доба је завршено“ и Русија се може наћи у зависности од лидера који успешно развијају овај правац.

СПУТНИК

Тагови: ; ;