Доналд Трамп млађи потврдио састанак са Весељницкајом

Најстарији син председника САД Доналда Трампа је пристао на састанак са руском адвокатицом Наталијом Весељницкајом, повезаном са Кремљом, након што су му обећане информације штетне по кандидаткињу Демократске партије за Белу кућу Хилари Клинтон, објавио је „Њујорк тајмс“, а преноси Ројтерс.

Доналд Трамп млађи потврдио састанак са Весељницкајом

Састанак у Трамповој кули на Менхетну, одржан 9. јуна 2016, био је први потврђени приватни састанак неког од чланова председниковог најближег окружења и једног руског држављанина, тврди њујоршки лист, позивајући се на поверљиве владине податке и интервјуе са особама упознатим с тим документима.

Доналд Трамп млађи потврдио је да је такав састанак одржан, описавши га као „кратко упознавање“ које је било претежно фокусирано на питање америчког усвајања руске деце, које је руска влада прекинула.

Он је, такође, рекао да је позвао Кушнера и Манафорта да присуствују састанаку.

Кушнеров адвокат је изјавио да је Трампов зет „кратко присуствовао“ састанку.

„Њујорк тајмс“ наводи да је Наталија Весељницкаја позната по противљењу америчком закону којим су на црну листу стављени Руси осумњичени за кршење људских права.

Тај закон је разгневио руског председника Владимира Путина, који се осветио тако што је обуставио усвајање руске деце од стране Американаца, наводи њујоршки лист.

Федерални специјални савет и неколико конгресних одбора воде истрагу могућним контактима између Трамповог предизборног тима и руских представника, у оквиру шире истраге о тврдњама да се Москва мешала у председничке изборе у САД 2016. године, подсећа британска агенција.

Ројтерс

Коментари: