У Центру за културу Сребреница одржана je комеморативна седница Скупштине општине Сребреница посвећена бошњачким и српским жртвама, којој нису присуствовали председници Организационог одбора за обележавање злочина над Бошњацима.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић је недолазак председника Организационог одбора назвао «својеврсним бојкотом».

На комеморативној седници нису били присутни бивши начелник Сребренице и председник тог одбора Ћамил Дураковић, као ни Мајке Сребренице, ни директор Међународног центра у Поточарима.

Дураковић је за сарајевску Н1 рекао да је разлог његовог бојкота седнице реторика начелника Грујичића и његово негирање «геноцида».

Раније је Када Хотић, председница Удружења Мајке енклава Сребреница — Жепа, за Н1 навела како чланови удружења жртава нису дошли на седницу не зато што су је бојкотовали, већ да су имале много обавеза.

Комеморативној седници присуствовао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, Рамиз Салкић, потпредседник бх. ентитета РС као и представници верских заједница.

Тагови: ;