Руски председник Владимир Путин покушао је да збаци владу Црне Горе, рекао је амерички сенатор Џон Мекејн гостујући на «Си-Би-Есу». Навео је да је реч о «лепој, малој земљи».

Џон Мекејн је изјавио да се Владимир Путин «извукао» покушавајући да, како тврди републикански сенатор, промени резултат америчких председничких избора 2016. године, а да није било казне за те покушаје.

«Знамо да је Русија покушала да промени исход наших избора у новембру прошле године. И нису успели, али је заиста било софистицираних покушаја да то ураде», рекао је Мекејн.

Нагласио је да Москва није платила «никакву цену за то».

«Да сте ви Владимир Путин, кога сам упознао током година, ви седите тамо и извучете се, иако сте буквално покушали да промените исход не само наших избора. Француских избора. Покушао је да збаци владу Црне Горе, лепе мале земље. И није било никакве казне», рекао је Мекејн.

Коментаришући данашње објаве америчког председника Доналда Трампа на Твитеру, у којима наводи да је с Путином разговарао о формирању непробојне јединице за сајбер безбедност, Мекејн се насмејао на идеју о таквом плану.

«Сигуран сам да би Путин могао да буде од огромне помоћи, с обзиром на то да он спроводи хаковање», рекао је Мекејн.

Трамп је објавио да би се јединица о којој је разговарао са Путином бавила заштитом од хакерских напада током избора. Такође се осврнуо и на питање мешања Русије у америчке изборе, о чему је такође разговарао са Путином у Хамбургу.

«Снажно сам два пута притиснуо председника Путина о руском мешању у наше изборе. Он је то жестоко одбацио. Већ сам рекао своје мишљење…», додао је Трамп.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ; ;