Како се наводи, састанку Доналда Трампа млађег и Весељницкаје присуствовали су и тадашњи шеф Трампове предизборне кампање Пол Манафорт и Трампов зет Џаред Кушнер.

«Њујорк тајмс» цитира изјаву Доналда Трампа млађег у којој он признаје да се састао са Весељницкајом.

«Након што су размењене пригодне речи, жена је изјавила да има информације да су поједине особе повезане са Русијом финансирале Демократски национални комитет и подржавале госпођу Клинтон. Њене тврдње биле су нејасне, двосмислене и нису имале никаквог смисла. Није било детаља нити информација којима би то било поткрепљено, нити је то било понуђено. Убрзо је постало јасно да она није имала никакве разумне информације», навео је лист речи Трампа Јуниора.

Ројтерс је раније данас пренео први текст «Њујорк тајмса» у којем се наводи да су се најстарији Трампов син, Кушнер и Манафорт састали са Весељницкајом након што је Трамп прошле године номинован за републиканског председничког кандидата.

Састанак у Трамповој кули на Менхетну, одржан 9. јуна 2016, био је први потврђени приватни састанак неког од чланова председниковог најближег окружења и једног руског држављанина, тврди њујоршки лист, позивајући се на поверљиве владине податке и интервјуе са особама упознатим с тим документима.

Ројтерс

 

Тагови: ; ; ; ;