Оптужени ратни злочинац Насер Орић одржао је јавни говор учесницима бошњачког «Марша мира» у којем стравичне злочине над Србима из средњег Подриња назива — подвизима, пише Еуроблиц.

 

Скандалозно обраћање ратног команданта тзв. Армије БиХ учесницима вишедневног пешачења које се, иначе, већ традиционално одржава у част бошњачким жртвама из Сребренице, одржано је протеклог викенда у Незуку код Сапне.

Иако се против Орића пред Судом БиХ већ годину и по дана води процес због оптужби да је лично зверски убијао заробљене српске цивиле и војнике у околини Сребренице, оптуженог злочинца то није спријечило да одржи запаљиви говор пред неколико стотина својих присталица и учесника марша.

» Ви, који сте млађи, само знате за 1995. годину и само знате да нас је четник напао и убио. Није четник убио наоружаног борца. Четник је убио тринаестогодишњаке, ваше вршњаке, силовао жене и мајке. Четници су никакви ратници. Какви смо ми били ратници најбоље показују њихове странице на електронским медијима, где управо они говоре о нашим подвизима. Свака реч о ратнику из Подриња је сувишна» – говорио је Орић са бине која је била украшена ратним заставама тзв. Армије БиХ.

Случај Насера Орића, који упркос томе што се налази на оптуженичкој клупи има времена да држи запаљиве јавне говоре, није и једини пример благонаклоног односа правосуђа БиХ према осумњиченим и оптуженим за злочине над Србима.

 

РТРС

Тагови: ; ;