Председник Академије за геополитичке проблеме и доктор војних наука Константин Сивков сматра да земље НАТО-а спроводе свеобухватне припреме за рат против Русије.

«НАТО води потпуне дугорочне и темељне припреме за војну агресију»- рекао је Сивков током округлог стола на тему «Северноатлантски пакт на постсовјетском простору. Ко је следећи»?. одржаном прошле недеље у мултимедијалном центру «»Россия сегодня».

Он је додао да земље НАТО алијансе доводе значајне војне снаге на западне границе Русије.

«Чињеница је да су на нашој граници размештена четири батаљона од по хиљаду људи што представља пола пука. Имају моћно наоружање које превазилази потребе батаљона. То је такозвана двострука база која ће се након попуњавања личног састава војницима из САД или европских земаља претворити у армијски корпус од 40-50 хиљада људи»- рекао је Сивков.

Експерт је подсетио да током извођења вежби, НАТО често користи војне јединице из окупираних рускојезичних градова.

«За вежбе се прикупљају статисти који одлично владају руским језиком из Источне Европе»- додао је Сивков.

Према мишљењу Сивкова још један знак припреме за пуну инвазију на Русију може бити и чињеница да се према неким информацијама у Министарству одбране САД приликом формирања одбрамбеног налога за следећу годину разматало и укључивање у систем материјално-техничког обезбеђења Седме флоте и западног дела Тихог океана и руских бродова који се налазе код Владивостока.

«Очигледно је да се НАТО бродови спремају за рат са неким. Савршено је јасно да се припрема војна агресија против Русије. Никаквих сумњи нема»- додао је он.

 

Тагови: ; ;