Председник Форума грађана Тузла Вехид Шехић је рекао да је лицемерно понашање дела политике у Сарајеву, који веома често злоупотребљава злочине, па и злочин у Сребреници, а нису спремни да се на људски начин суоче са злочинима над српским народом.

» Увек је неко желео бити екслузивно жртва, а неко екслузивно ратни злочинац. Зато када се политичари извињавају, ја им не верујем. У сваком од нас треба да проради оно људско и да као људска бића осудимо сву патњу и све злочине» – истакао је Шехић.

Он је рекао за београдску «Политику» да неке ствари у политици можда и јесу дозвољене, али да треба бити праведан и осудити све.

» Наш однос према злочинима показује да, ипак, још нисмо спремни да људски осудимо све оно што представља акте који су против цивилизацијских и хуманих вредности» – навео је Шехић.

Он је подсетио да је у ратно време и код појединих и политичара и у правосуђу владала теорија да се у одбрамбеном рату не могу чинити ратни злочини.

» Та теза је дуго трајала, па и сада ћете чути као су «само бранили своју територију». Ником се не брани да брани територију, али ратни злочини су забрањени» – рекао је Шехић

 

Srpskacafe

Тагови: ; ;