Руски адвокат Наталија Весељницка, која се у јуну 2016 састала са сином тадашњег републиканског кандидата, садашњег америчког Председника, изјавила је данас да му није пружила никакву компромитујућу информацију о кандидату демократа Хилари Клинтон. Упитана да ли је имала компромитујуће информације о Хилари Клинтон, рекла је новинарима да то није тачно и да је то и рекла Доналду Трампу јуниору, што је у супротности са мејл порукама које је он објавио.

„Никада нисам имала компромитујуће податке и нисам могла да их имам и не представљам никога другог осим себе”, рекла је Весељницка.

Руски адвокат је инсистирала да јој је било понуђено да се састане са Трампом јуниором приватно, невезано за чињеницу да је он син председничког кандидата. Она је такође навела да није била сигурна да ли је Доналд Трамп у том тренутку већ обезбедио председничку номинацију.

Весељница каже да је током председничке кампање у САД позвана у „Трамп кулу” и да су од ње затражене информације о кампањи Хилари Клинтон. Она је рекла да су том састанку, осим Доналда Трампа јуниора, присуствовали и Трампов зет Џаред Кушнер и шеф Трампове председничке кампање Пол Манафорт.

„Врло је могуће да су тражили информације. То су јако желели”, рекла је руски адвокат чија изјава је преведена током преноса на телевизији NBC.

Амерички лист Њујорк тајмс пренео је раније данас да је Трамп јуниор, пре него што се састао са руским адвокатом, обавештен електронском поштом да је обећани материјал о Клинтоновој део напора Владе Русије да помогне његовом оцу у председничкој кампањи.

Трамп јуниор је о томе обавештен у мејлу који му је послао публициста и некадашњи таблоидни репортер Роб Голдстоун, пише лист, позивајући се на сазнања три неименоване особе.

Доналд Трамп-млађи је у међувремену објавио своју преписку са Весељницком, а његов отац је изјавио: «Усхићен сам својим сином. Он је човек високе категорије», преноси Бета.

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;