Редакција агенције Блумберг стоји иза текста који је написан после разговора са премијерком Аном Брнабић, а који је у јавности изазвао буру реакција што због оног што је рекла, затим тврдње премијерке да је лоше интерпретирана и њеног правдања амбасадору Русије у Београду.

Foto: FoNet/ Slobodan Miljević

Стојимо иза оног што смо написали — кратко је за Данас рекао Тај Трипет, портпарол агенције Блумберг. Он је тако одговорио коментаришући «неспоразум» око изјаве премијерке тој агенцији да ће Србија изабрати чланство у ЕУ а не ближе везе са Русијом ако буде морала да бира.

У кабинету Ане Брнабић нису хтели да коментаришу одговор Блумберга рекавши да је премијерка све о том интервјуу објаснила више пута, наводи «Данас».

Изјава Ане Брнабић о избору ЕУ а не Русије, како је и агенција Блумберг истакла, прва је изјава званичника Србије која јасно говори о курсу ове државе. Међутим, реаговала је и Русија, па је премијерка Србије однела стенограм разговора са Блумбергом Александру Чепурину, не би ли га уверила да је лоше интерпретирана. Такво понашање премијерке јавност у Србији није примила са одобравањем поготово због чињенице што није одмах, чим је разговор с новинарима Блумберга објављен, реаговала уколико су њене речи заиста лоше пренете.

Тагови: ;